facebook

Пенсії в Україні будуть призначати по-новому: що зміниться

Пенсіонерам будуть призначати пенсії за новими правилами, згідно з якими навіть при першому зверненні не потрібна буде особиста присутність одержувача виплат.

Такі нововведення пов’язані з введенням електронних книжок пенсії. Якщо ж пенсіонер вважатиме, що йому нарахували виплати неправильно, тоді він зможе звернутися для перерахунку. Але якщо все в порядку, то процедура оформлення не буде віднімати у пенсіонера час, пише Україна24.

За словами заступника голови правління Пенсійного фонду Олександра Малецького, чиновники володіють інформацією про страховий стаж за останні 20 років, але ранні дані доведеться перенести з трудових книжок в електронну систему.
“Власне, перенесення всієї цієї інформації з паперової книги в реєстр застрахованих осіб дає нам можливість не вимагати від людини, якщо будуть якісь додаткові умови. Але в більшості випадків у нас буде інформація про трудовий стаж і зарплату, і ми зможемо за досягнення особою пенсійного віку без його звернення, якщо він побажає і дасть таку згоду, то ми просто автоматично призначимо пенсію”, – каже Малецький.

Зазначимо, що українці зможуть отримати електронний документ з інформацією про свій стаж в інтернеті, але для цього потрібно оформити електронний цифровий підпис.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсії в Україні будуть призначати по-новому: що зміниться