facebook

Нардеп від ОПЗЖ Кива отримував гроші від фірми, яка фінансує бойовиків “ЛНР”

Журналісти виявили зв’язок між нардепом Іллею Ківою та компанією, зареєстрованою жителем окупованих територій Луганської області.

Так, у своїй декларації нардеп вказав дохід у розмірі мільйона гривень від здачі в оренду жомової ями в Полтавській області. Журналісти з’ясували, що орендувала той об’єкт ТОВ “Компанія Сиквел”, яка зареєстрована у Львові.

Печатка цієї фірми була виявлена ​​на фотографіях, які в жовтні 2020 року опублікувала СБУ, коли накрила великий конвертаційний центр. Пізніше з’ясувалося, що за адресою реєстрації такої компанії немає.

В результаті журналістам вдалося розшукати людину, яка зареєструвала ТОВ “Компанія Сиквел”. Ним виявився відвертий сепаратист, житель “ЛНР” Олександр Попив.

Він ходить у військовій формі, ненавидить “укропів”, лікується в Москві, вітає з днем ​​народження молоду республіку, а потім приїжджає до “укропів”, реєструє фірму, і ця фірма починає платити нездорові кошти за оренду бур’янів (жомової ями) Іллі Киви”,–йдеться в розслідуванні.

Цією справою за словами журналіста Дениса Бігуса вже займається СБУ. Сподіваємося, що справа буде доведена до кінця і країна нарешті побачить, як сепаратист Кива, який фінансує бойовиків на сході через фіктивні фірми, відправиться за ґрати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Нардеп від ОПЗЖ Кива отримував гроші від фірми, яка фінансує бойовиків “ЛНР”