facebook

Степанов порівняв китайську вакцину від коронавирусу з iPhone

Максим Степанов відзначив високу якість та ефективність китайської вакцини від коронавірусу Sinovac, яку замовила Україна разом з препаратами інших виробників.

 

Пише джерело.

Про це глава МОЗ розповів в інтерв’ю “Гордон”. Чиновник також спробував розвінчати поширений серед українців міф про те, що більшість товарів з Китаю – низької якості. Максимов для прикладу навів ситуацію з продажами в нашій країні смартфонів iPhone, на які на вітчизняному ринку спостерігається традиційний попит. “Українська ментальність така: все китайське погане апріорі… Що цікаво: українці спокійно стоять в чергах за смартфонами iPhone, які виробляються в Китаї, і навіть кажуть: “Класний телефон”. А до китайської вакцини ставляться скептично”, – зазначив міністр. Голова МОЗ також заявив, що компанія Sinovac Biotec є однією з найбільших у світі по виробництву вакцин, чиї акції торгуються на Nasdaq.

Степанов наголосив, що Україна закуповує тільки ті вакцини, які відповідають міжнародним критеріям і є безпечними для здоров’я. “Наш критерій простий – безпечна та ефективна вакцина”, – пояснив міністр. Як розповів керівник МОЗ, ефективність препарату вимірюється певним чином: у всьому світі використовуються однакові критерії оцінки. “Виходячи з цих критеріїв, компанії-регулятори у всіх цивілізованих країнах з сильною регуляцією (наприклад, FDA США, регулятори Великої Британії) допускають на ринок вакцини з ефективністю вище за 50%. Ми пішли далі (спрацювало наше бажання мати краще) і заклали в договори пункт, що ефективність повинна бути не менше ніж 70%”, – заявив Степанов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Степанов порівняв китайську вакцину від коронавирусу з iPhone