facebook

Україна готується підняти пенсійний вік

У нинішній ситуації подібні дії колишній віце-прем’єр назвав “черговим кроком у нікуди”.


Україна готується підняти пенсійний вік уже в 2021 році – і все заради чергового траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Колишній віце-прем’єр і ексглава Мінсоцполітики Павло Розенко в ефірі Україна 24 дуже високо оцінив ймовірність такого сценарію.

“Мене турбують останні повідомлення про новий меморандум або зобов’язання з МВФ, який готує нинішня влада. Там одна з тез звучить як проведення пенсійної реформи… Швидше за все, це буде знову питання підвищення пенсійного віку для українців”, – пояснив колишній чиновник.

У нинішній ситуації подібні дії він назвав “черговим кроком в нікуди”.

Нагадаємо, на сьогодні українки виходять на пенсію в 59 років і 6 місяців. При цьому з квітня 2021 року пенсійний вік для жінок зросте до 60 років. Детальніше читайте в нашому матеріалі Кому і коли підвищить пенсії Україна в 2021 році: дати та умови.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна готується до запуску накопичувальної пенсійної системи. Уряд розробив з Міністерством соціальної політики стратегію впровадження накопичувальної пенсійної системи.
Озвучено прогноз, коли держава не зможе платити пенсії українцям. Через 30 років Україна буде однією з 15 країн світу, де частка літніх людей складе 40% населення.
У Кабміні розповіли про нові “сюрпризи” для українських пенсіонерів. Міністр фінансів України заявив, що питання пенсійної реформи перезріло.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україна готується підняти пенсійний вік