facebook

Квартиру в Києві продали без відома власниці

Квартиру в Києві продали без відома власниці

Фото підозрюваних в афері із житлом на своїй сторінці у фейсбуку поширив голова громадської організації ”Афера. Стоп” Анатолій Остапенко. Ймовірні імена розшукуваних—Ірина Асєєва й Олексій Гуснай

Двокімнатну квартиру в Печерському районі столиці 46-річний Кирило Колесніченко купив 10 грудня торік. Заплатив $60 тис. Згодом з’ясувалося, що в помешкання інша власниця. Жінка здала його в оренду, а квартиранти продали за підробленими документами.

—Оголошення про продаж квартири я знайшов в інтернеті. Угоду про купівлю оформлювали в нотаріуса,—говорить Кирило Колесніченко. За кілька тижнів з’ясувалося, що в квартири інша власниця. А всі документи для продажу, крім довідки БТІ, були підроблені.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Двокімнатка належить киянці. Імені свого жінка не називає. Переживає за здоров’я батька, якщо про все дізнається. В оренду житло здавала офіційно, каже. Коли в грудні прийшла по платню, помітила змінені замки. Вдома нікого не застала. Написала заяву в районне управління поліції. Там проблему не вирішили—справу списали. 22 січня жінка подала позов до Печерського райсуду. Кирило Колесніченко змушений був звідти виїхати. На квартиру наклали арешт.

Орендарі—чоловік і жінка—підробили паспорт. Внесли туди дані справжньої власниці квартири, вклеїли фото квартирантки,—розповідає голова громадської організації “Афера. Стоп” 44-річний Анатолій Остапенко. Також підробили під себе договір дарування квартири за 2000 рік. Поставили всі необхідні печаті й штучно зістарили документи.

Що папери підроблені, нотаріус не помітив.

—Процентів 90 нотаріусів теж не помітили б підробки,—каже Остапенко.—Зараз багато шахрайств відбувається на вторинному ринку житла. Якщо люди вирішують купити таке помешкання, то варто не тільки сподіватися на рієлтора й нотаріуса. А й розпитати сусідів, які живуть поряд—чий це будинок чи квартира. Простий і примітивний спосіб багатьох рятує.

Якщо рієлтор забороняє пряме спілкування з продавцем, квартиру купувати не варто, радить Анатолій Остапенко.

—Нотаріус перевіряє документи, які є на цей момент. Він не може знати, що було з квартирою раніше,—говорить Анатолій. Тому до процесу купівлі житла варто залучати юристів і адвокатів. Вони допоможуть уникнути шахрайства.

Повернути куплене помешкання Кирило Колесніченко не зможе.

—У квартири є реальний власник,—каже Анатолій Остапенко. Шахраїв шукають. Але сподіватися, що вони віддадуть гроші —теж марно.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Квартиру в Києві продали без відома власниці