facebook

На Івано-Франківщині з 26 лютого вводять жорсткий карантин

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила «червоний» рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 26 лютого. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram.

«Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Рішенням комісії було запроваджено червоний рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 00:00 годин 26 лютого 2021 року», – повідомив він.

Івано-Франківській ОДА доручено організувати контрольно-пропускні пункти на в’їздах-виїздах на території області та забезпечити проведення температурного скринінгу та опитування людей щодо наявності у них респіраторних симптомів. На КПП чергуватимуть медичні бригади, поліцейські та рятувальники.

«При наявності у особи респіраторних симптомів або підвищеної температури тіла організувати направлення таких осіб до закладів охорони здоров’я області для проведення диференційної діагностики», – йдеться у повідомленні.

Також в області заборонять посадку та висадку пасажирів на регулярні та не регулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом в населені пункти Прикарпаття та з них. Влада обмежить рух через область регулярних та не регулярних перевезень міжобласного сполучення залізничного, авіаційного та автомобільного транспорту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, чо червоний рівень передбачає обмеження, подібні до тих, які діяли під час січневого локдауну. Зокрема забороняється:

робота барів, ресторанів, кафе тощо (крім замовлень на винос та доставки, а також закладів громадського харчування в аеропортах);
робота ТРЦ та інших розважальних закладів;
робота закладів культури і проведення масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки з обмеженим доступом до знімального майданчика;

робота спортзалів, фітнес-центрів та басейнів, крім тренувань спортсменів національних збірних та їхніх тренерів;
проведення масових заходів, крім офіційних спортивних змагань без глядачів;
робота ресторанів у готелях з 11:00 до 6:00 наступного дня, крім замовлень у номер;
робота непродовольчих ринків;
робота закладів освіти, крім дитсадків, 1-4 класів шкіл та спецзакладів.
У «червоній» зоні дозволяється працювати:

магазинам, які торгують на мінімум 60% торгової площі продуктами харчування, пальним, медикаментами, засобами гігієни, побутовою хімією, засобами зв’язку, пресою, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами для захисту рослин;
поштовим та логістичним компаніям;
банкам та фінустановам;
медичним та ветеринарним закладам;

АЗС без зон харчування та СТО;
перукарням та салонам краси за попереднім записом;
майстерням з ремонту комп’ютерів, побутової техніки та інших предметів;
компаніям, які займаються вивезенням сміття;
телеком-операторам за попереднім записом.
За словами головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Івано-Франківській області від початку року щотижнева кількість нових випадків захворювання на Covid-19 збільшилась у 6 разів, а за останній тиждень приріст становить 30%.

«Рівень госпіталізації протягом останнього тижня удвічі перевищує встановлений Кабінетом Міністрів показник (60 осіб на 100 000 населення). Івано-Франківська область залишається єдиною областю в Україні, де заповненість ліжок із киснем перевищує 50% навіть з урахуванням додатково розгорнутих ліжок», – цитує Ляшка сайт Кабміну.

Головний державний санлікар додав, що попри один з найвищих показників забезпеченості ліжок по країні, в Івано-Франківській області реанімаційні ліжка зайняті на 82%, а майже в половині лікарень – на 100%.

Крім того, головам Закарпатської та Чернівецької обласних державних адміністрацій доручено проаналізувати епідемічну ситуацію в окремих об’єднаних територіальних громадах та вжити, в разі необхідності, додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів. Зауважимо, що згідно з даними МОЗу, показники для запровадження червоної зони має і Буковина. Зокрема, у Чернівецькій області перевищений коефіцієнт виявлення випадків (23,2% при допустимому 20%), рівень госпіталізацій (78,4 випадків на 100 тис. населення при допустимому 60%).

Влада Закарпаття та Буковини має розглянути можливість додаткового розгортання ліжок у закладах охорони здоров’я на територіях, де реєструються високі рівні захворюваності на коронавірус, та забезпечення їх кисневими точками.

Як повідомлялося, 17 лютого Кабінет Міністрів схвалив постанову про запровадження в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівні епіднебезпеки та показники їх визначення. Детальніше про моделі адаптивного карантину та обмеження, які вони передбачають, читайте за посиланням.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Івано-Франківщині з 26 лютого вводять жорсткий карантин