facebook

40 хв. стояла сама: 5-річну дівчинку серед лісу висадили з автобуса

40 хв. стояла сама: 5-річну дівчинку серед лісу висадили з автобуса

В селі Новомиколаївка Мелітопольського району Запорізької області 5-річну вихованку дитсадка дорослі висадили на порожній зупинці й поїхали.

Дитина 40 хв. стояла на морозі, доки її не побачила сусідка і не відвела додому, пише “Новий день”.

Відомо, що дівчинка ходить у дитячий садок у селі Семенівка. Щоранку вихованців дитсадка та учнів школи забирає шкільний автобус. Увечері дітей розвозять по домівках, висаджуючи на зупинках, де на них чекають батьки.

Цього разу автобус дівчинку привіз, але на зупинці батьків не було. Тому вихователька просто висадила дитину, і автобус поїхав далі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дівчинка стояла на околиці села, де поряд ліс і річка. Її помітила школярка із сусідньої вулиці. Вона і відвела дівчинку додому. Після чекання на зупинці дитина захворіла.

Як виявилося, батьки не зустріли дитину, бо не знали, що автобус приїде раніше. У відділі освіти Семенівської ОТГ повідомили, що вихователі намагалися додзвонитися до батьків дівчинки, але ті слухавку не брали.

Ситуацію, що сталася з дитиною, у відділі освіти пояснюють так: ДСНС попередила про погіршення погодних умов, а в Новомиколаївці є пагорб, який за таких умов стає непроїзним. Тож водієві автобуса не можна було зволікати, інакше він не зміг би розвезти інших дітей. Як говорить начальник відділу освіти Владислав Ткаченко, вихователі просили сусідів, що живуть неподалік, провести дитину додому, і ті погодилися.

У районному управлінні освіти повідомили, що батьки зі скаргою не зверталися. Але говорять, що в такій ситуації вихователі зобов’язані були передати дитину з рук у руки. Залишати дівчинку на зупинці було не можна.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

40 хв. стояла сама: 5-річну дівчинку серед лісу висадили з автобуса