facebook

Переведення годинників: Рада зробила крок до переходу на єдиний час

Верховна рада ухвалила за основу законопроєкт стосовно скасування переходу на літній та зимовий час. Так, документом пропонується встановити єдиний час на всій території країни.

На засіданні 3 березня відповідний законопроєкт підтримали 277 народних депутатів. Крім цього, депутати підтримали скорочення в половину термінів подачі правок для другого читання.

“Законопроєкт не тільки спрямований на вирішення питань щодо визначення правових засад обчислення часу в Україні, а й покликаний забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки, оскільки, як відомо, на тимчасово окупованих територіях встановлений час держави-агресора. Тому встановлення і закріплення на всій території України без виключення єдиного київського часу також дозволить зміцнити й безпекові позиції України та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій”, – зазначено в пояснювальній записці.

 

Також автори законопроєкту зазначають, що перехід на єдиний час спрямований захистити здоров’я населення, оскільки на думку більшості науковців та лікарів, щорічне переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад, має низку негативних наслідків та викликає значне погіршення стану здоров’я громадян в період адаптації до “літнього” та “зимового” часу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Скоріш за все ми візьмемо за основу літній час. Я вважаю, що це більш нормальна для нас практика. Зараз не має логіки з точки зору енергоефектиності, тому що у нас зараз достатньо можливостей економити на електроенергії”, – зазначив депутат від “Голосу” Ярослав Железняк.

Він також відзначив, що у 2019 році аналогічне рішення вже ухвалили у Європейському союзі на основі опитування, за яким 84% мешканці ЄС заявили, що не хочуть продовжувати практику переходу на літній та зимовий час.

Що відомо
Комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній раді прийняти за основу законопроєкт стосовно переходу на літній та зимовий час.
Перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук вважає, що перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на біоритми людини.
Нині Україна живе за київським часом, хоча раніше жителі західної частини України вимагали скасування переходу на зимовий час, оскільки світанок у них настає пізніше.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Переведення годинників: Рада зробила крок до переходу на єдиний час