facebook

Марцінків просить Зеленського пом’якшити карантин у Франківську: “Люди напружені”

Депутати Франківська звернулися до уряду

Депутати Франківська звернулися до уряду з проханням пом’якшити карантин для підтримки місцевого бізнесу. Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків на своїй сторінці в соцмережі Facebook

Руслан Марцініків повідомив, що під час засідання виконавчого комітету Івано-Франківська місцеві депутати прийняли рішення скласти звернення до уряду з проханням пом’якшити карантин.

Дане рішення було прийнято у зв’язку з сильним ударом по місцевому бізнесу, який важко переживає карантин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згідно зі зверненням, депутати запропонували Кабміну наступні умови:

1. Дозволити органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати питання про порядок здійснення діяльності бізнесу в умовах карантину для “червоного” рівня епідемічної небезпеки.

2. Пом’якшити заборони та обмеження для суб’єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, встановлені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, а саме: дозволити обслуговування покупців у магазинах з продажу непродовольчих товарів з розрахунку одночасного перебування в торговому залі однієї особи на 10 кв.метрів загальної площі приміщення з неухильним дотриманням карантинних вимог.

3. Запровадити для всіх суб’єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі як продовольчими, так і непродовольчими товарами, однакові вимоги щодо одночасного перебування в торговому залі покупців у розрахунку однієї людини на 10 кв.метрів загальної площі приміщення.

4. Кабінету Міністрів України:

– опрацювати розробку механізму надання соціальної підтримки працівникам та суб’єктам господарювання на період дії жорстких протиепідемічних заходів;

– дозволити здійснення роздрібної торгівлі на непродовольчих ринках з неухильним дотриманням карантинних вимог.

Крім того, Верховній Раді невідкладно розглянути законопроект №4571 щодо додаткової підтримки платників податків в 2021 році, яким передбачено надати органам місцевого самоврядування у 2021 році право прийняти рішення про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів щодо зменшення ставок єдиного податку, та/або плати за землю, та/або податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.

Так, чиновники Франківська вважають, що вище зазначені заходи зможуть допомогти місцевому бізнесу уникнути кризи і масових звільненню співробітників, яка може привести до зростання рівня безробіття.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Марцінків просить Зеленського пом’якшити карантин у Франківську: “Люди напружені”