facebook

“Права вибору не буде”

Головний санлікар Ляшко пояснив нюанси вакцинації: Права вибору не буде
Чиновник заявив, що українцям немає сенсу чекати американську вакцину

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, чому українці не повинні очікувати прибуття американської вакцини Pfizer.

Про це чиновник розповів в інтерв’ю для “Новий час”.

Відомо, що в Україну вже прибула перша партія препарату від COVID-19, а зокрема, 500 тисяч доз, і активно проводиться вакцинація серед населення. У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що незабаром в країну прибудуть нові партії вакцини від інших виробників, в тому числі і американська Pfizer.

Віктор Ляшко заявив, що українцям не треба чекати прибуття американського препарату, оскільки приймати рішення про те, яка вакцина буде вколота пацієнту, буде уряд.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Чекати нічого не потрібно, оскільки права вибору немає. Це загальносвітова практика: приходить продукт і саме управлінці разом з експертами вирішують, як цей продукт використовувати найбільш ефективно”, – сказав він.

Головний санлікар також зазначив, що вакцина Pfizer має свої недоліки: її температура зберігання повинна бути мінус 70 градусів і після виходу за межі цієї норми вона повинна бути використана протягом п’яти діб.

Віктор Ляшко пояснив, що по Україні пункти щеплення облаштовують таким чином, щоб там могла міститися вакцина з температурним режимом від +2 до +8 градусів, серед яких AstraZeneca, Novavax і Sinovac. Плюс до всього проводиться навчання медичних працівників саме під ці препарати.

Вони якраз з такою температурою зберігання вакцин для рутинних щеплень працюють протягом усього життя, вакцинуючи дітей відповідно до національного календаря щеплень”, – пояснив Ляшко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Права вибору не буде”