facebook

Львівський лікар попередив про ковідне майбутнє: “З такими темпами ми усі тут…”

Лікар радить множити щоденну цифру в статистиці на 5

Антибіотик при вірусі нічим не допоможе, а температуру до 38 взагалі немає сенсу збивати – в цьому переконані тисячі лікарів по всій Україні, але не Тарас Жиравецький – головний лікар клініки Біокурс, який став популярним під час пандемії.

На своїй сторінці в Facebook львівський медик розповів, які міфи вважає небезпечними, та які наші дії не лише не допомогають подолати коронавірус, а ще й сприяють його поширенню.

“Яка б не була статистика нових випадків коронавірусу в Україні сміливо множте її на 5! Такими темпами за 1,5 роки ми практично всі перехворіємо. Погода, як ми бачимо не впливає на поширення. Новий штамм вже за 3-4 дні уражає іншу людину і дійсно швидкість поширення зросла в рази.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.


Боротьба з вірусом вдома стала важчою. Стало більше кисневозалежних пацієнтів.
Серед знайомих дуже багато нових випадків. Не збивання температури до 38,5 і нехтування виконанням аналізів на 6-7 день захворювання – практично пряма дорога в стаціонар. Байки про те що більшість перехворіє легко це не про цей штамм вірусу. Так, звичайно є ті хто переносить ковід легко, але висока температура є одним з симптомів на який потрібно звертати увагу найбільше.
Кашель не завжди вказує на важкість протікання ковіду, нюх також не завжди зникає.
Впертість колег у тому що до 38,5 температуру не потрібно збивати і фраза «антибіотик не лікує вірус» призводить до значного росту госпіталізацій. Ще раз наголошую вам, що ковід це не застуда і не грип, тому температуру потрібно збивати, а якщо аналіз ЦРП піднявся вище 5 одиниць це час для початку антибіотикотерапії. Якщо ми далі будемо ігнорувати лікування вдома, стаціонари просто переповняться і саме дуже важкими пацієнтами”, – каже Жиравецький.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Львівський лікар попередив про ковідне майбутнє: “З такими темпами ми усі тут…”