facebook

Третя хвиля коронавірусу: Європа знову закривається на жорсткий карантин

Третя хвиля коронавірусу накриває Європу. До суворого локдауну повертаються Польща та Болга

 

Про це повідомляє ТСН.

Від суботи, 20 березня, до суворого загальнонаціонального локдауну повертаються у Польщі. У країні стрімко зростає кількість хворих: понад 25 тисяч нових випадків на добу. Саме тому у тамтешньому уряді вирішили повернутись до загальнонаціонального локдауну. Обмеження діятимуть принаймні до 9 квітня. Якщо ситуація погіршуватиметься, то на католицький Великдень введуть ще більш суворий локдаун.

“Торгові центри, кінотеатри, музеї, галереї та всі інші розважальні заклади будуть зачинені у всій країні. Басейни, сауни, солярії та спортклуби також будуть зачинені. Учні переходять на дистанційне навчання”, – каже польський міністр охорони здоров’я Адам Недзельський.

Посилення обмежень анонсують і в Болгарії. Утім, остаточне рішення щодо формату локдауну тамтешні урядовці ухвалять 18 березня. Утім, скоріш за все країну зачинять на суворий карантин, бо нині в болгарських лікарнях заповнено понад 75% ліжок для хворих на коронавірус.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Планують посилити карантин і у Франції. Утім, поки що йдеться про кілька регіонів, зокрема і Париж. Паралельно французький уряд хоче пришвидшити вакцинацію. “Наша мета, щоб до середини квітня щеплення отримали не менше 10 мільйонів французів. Зараз маємо затримку, пов’язану з ситуацією довкола препарату AstraZeneca. Очікуємо, що це короткостроковий випадок і ми швидко відновимо темпи”, – наголосив речник французького уряду Габріель Атталь.

Нині 14 країн Євросоюзу призупинили використання вакцини британсько-шведської компанії AstraZeneca через випадки утворення тромбів після її застосування. Європейське медичне агентство на екстреній нараді обговорить дані про використання препарату та його побічні ефекти. Напередодні у ВООЗ закликали не зупиняти щеплення, адже не виявлено прямого зв’язку між використанням вакицни і тромбоутворенням. Загалом AstraZeneca прищепили уже понад 17 мільйонів людей, у 40 з них пізніше утворилися тромби.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Третя хвиля коронавірусу: Європа знову закривається на жорсткий карантин