facebook

У Польщі пояснили, що буде з тими, хто відмовиться від щеплення вакциною AstraZeneca

У Польщі заявили, що ті, хто відмовиться від щеплення вакциною AstraZeneca, тимчасово будуть виключені з системи вакцинації.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RMF24.

У Польщі деякі люди, яким надійшов час щепитися вакциною AstraZeneca, відмовились від її прийому. Таким чином залишилося багато невикористаних доз. Відтак ці вакцини могли б бути запропоновані іншим людям, які поки не мають права на щеплення.

“Рішення щодо розширення цієї групи мають бути прийняті до понеділка”, – сказав речник МОЗ Польщі Войцех Андрусевич. За його словами, зараз проводиться інтенсивний аналіз щодо розширення групи людей, для яких будуть доступні вакцини AstraZeneca.

Як пояснив Войцех Андрусевич під час зустрічі з журналістами, люди, які відмовляються від вакцинації, тимчасово опиняться поза системою вакцинації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Після завершення вакцинації першої групи ми вирішимо, як буде виглядати далі цей процес, включаючи порядок, в якому будуть вакциновані люди, які відмовились від вакцини AstraZeneca” – сказав речник МОЗ.

18 березня Європейське агентство з лікарських засобів визнало вакцину AstraZeneca безпечною для подальшого використання після розслідування повідомлень про випадки тромбів.

Після цього низка країн ЄС, які призупинили її введення, оголосили про відновлення щеплень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Польщі пояснили, що буде з тими, хто відмовиться від щеплення вакциною AstraZeneca