facebook

ВР схвалила рішення про фінансову допомогу підприємцям. Скільки отримають

ВР схвалила виділення підприємцям у “червоних” зонах по 8 тис. грн


Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроєкт №5300 про фінансову підтримку підприємців, які змушені зупинити свою діяльність через карантинні обмеження в “червоних” зонах.
Зокрема, йдеться про виплату в розмірі 8 тис. грн з державного бюджету, інформує Цензор НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Президентський проєкт закону “Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19” на позачерговому засіданні парламенту у вівторок підтримали 307 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, виплати мають бути профінансовані за рахунок державного та місцевих бюджетів і призначатимуться застрахованим особам, які втрачають частину зарплати або доходу через запровадження локдауну.

“Законопроєкт передбачає державну допомогу з двох джерел: держбюджет – це гарантована сума 8 тис. грн і місцеві бюджети – в розмірі, який визначать місцеві органи влади”, – зазначила заступниця керівника Офісу Президента з питань економічної політики Юлія Свириденко, представляючи документ у парламенті.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ВР схвалила рішення про фінансову допомогу підприємцям. Скільки отримають