facebook

Лікарні захлинаються від потоку ковідних хворих – “Мертвих і живих розділяє шторка”

По один бік-тіло в чорному мішку, по інший-57-річний закарпатець, який з нетерпінням чекає виписки

В палаті 57-річного Василя Стефурака, що бореться з коронавірусом, повішена тонка завіса. За нею – померлий пацієнт. Це – реалії центральної лікарні в Коломиї, що стала епіцентром сплеску вірусної інфекції.

“Він був напівсинім. Це означає, що великий згусток крові зламався і закупорив головну кровоносну судину”, – каже медичний директор Віктор Бойко, вказуючи на тіло в чорній сумці, все ще на лікарняному ліжку. Про це пише “Типовий Франківськ”.

“Найгірше для лікаря – це очі пацієнтів, яких він загубив, – каже чоловік, – ти бачиш їх вночі, коли снишся. Ці очі благають про допомогу, сповнені відчаю та страху. З кожним помираючим пацієнтом лікар, який лікував і втратив його, теж помирає на хвилину”.

Живих і мертвих розділяє тонка смугаста завіса. По одну сторону – тіло у чорному мішку, по іншу – 57-річний закарпатець, який із нетерпінням чекає на виписку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Перше, що я зроблю, коли вийду, це порибалити”, – каже він, лежачи на животі в кисневій масці.

Хоча Стефурак та інші пацієнти у палаті не бачать чорного мішка зі своїм сусідом, вони знають, що він помер, і це деяких лякає. З початку пандемії у цій лікарні від коронавірусу померло 205 пацієнтів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікарні захлинаються від потоку ковідних хворих – “Мертвих і живих розділяє шторка”