facebook

На Прикарпатті 5-річний хлопчик вивчив таблицю Менделєєва та знає абетки 12 мов

На Прикарпатті 5-річний хлопчик вивчив таблицю Менделєєва та знає абетки 12 мов


У Калуші, що на Прикарпатті, мешкає 5-річний Мирослав Федьків, якого називають справжнім вундеркіндом або ж маленьким генієм. Дитина, як стверджують батьки, самостійно вивчила не просто основи різних наук, а й освоює нюанси, яких навчають в університетах.

Уперше хлопчик вразив батьків своїми здібностями, коли йому виповнилося лише два роки: Мирослав склав п’ять різних пазлів за лічені хвилини. У неповні три роки прочитав цілими реченнями дитячу Біблію, а табличку множення хлопчик вивчив за один вечір, прочитавши на зворотному боці звичайнісінького печива, повідомляє nta.ua

Зараз, як розповідає мама Мирослава Марія Федьків, її син вивчає іноземні мови. Самотужки у два роки опанував першу абетку. Сьогодні ж уже знає 12 – зокрема, грецьку, латинську та японську.

Прямо при журналіста, які приїхали в гості до маленького вундеркінда, 5-річна дитина за дві хвилини написала диктант: з розділовими знаками, із власними іменами з великої літери, швидко та грамотно.

Він знає, де дві крапки поставити, де – кому. Він багато читає і він аналізує. Він бачить, що перед “а”, “але”, “що” треба кома. У нього в голові це якось закладено», – розповідає мама маленького вундеркінда Марія Федьків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Великий інтерес хлопчик має до хімії. Як стверджують у сім’ї, таблицю Менделєєва Мирослав вивчив за вечір. Без роздумів дитина озвучує назви всіх хімічних елементів, знає атомні маси. Може перелічити всі металоїди.

Старший брат Мирослава Роман розповідає: почувши незнайомий термін, Мирослав одразу біжить до комп’ютера аби дізнатися його значення.

«Одного разу він прокинувся і захотів вивчати хімію. Я саме був в школі. І він плакав. Хотів читати підручник «Хімія», а книги не було», – пригадує Роман Федьків.

У кого вдався один із чотирьох синів Федькових – Мирослав – близькі не знають. Можливо – припускають – у дідуся. Те, що дитина називає себе маленьким генієм, батьки  вже звикли. Донедавна думали, що рівень його знань відповідає сьомому класу, утім помилилися.

«Ми їздили у Прикарпатський університет імені Стефаника, були на кафедрі хімії. Нам говорили, що у нього є такі знання з якоїсь там “кристалохімії”. Він почав її вивчати. А це, казали нам викладачі, програма 2 курсу університету», – каже мама маленького вундеркінда Марія Федьків.

Яке майбутнє чекає маленького вундеркінда із Калуша, батьки поки не знають. Можливо, подбають про індивідуальні заняття. Адже хлопчик щодня прагне нових знань.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Прикарпатті 5-річний хлопчик вивчив таблицю Менделєєва та знає абетки 12 мов