facebook

Вмійте відстоювати свої права: що може дозволити собі пасажир у громадському транспорті

Як потрібно поводитися пасажирам у громадському транспорті

В Міністерстві юстиції України розповіли про те, що потрібно знати кожному пасажиру про поїздки в громадському транспорті.

Таким чином повідомляється, що велика частина українців використовує не індивідуальний, а громадський транспорт. Тому, потрібно усвідомлювати, що це не для когось, а для всіх нас.

Щодня використовуючи автобуси, метро і так далі, мало хто замислюється над тим, що можна робити під час поїздки, а що ж категорично заборонено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Законодавство України говорить, що транспортний засіб, який використовується для перевезення людей, має відповідати всім стандартам, а також правилам безпеки і комфортності.

На жаль, практика показує, що це зовсім не так.

Ось, про що потрібно знати кожному пасажиру. Українці мають право на:

  • отримання від перевізника, водія, на зупинках автобусних маршрутів загального користування, автостанціях та автовокзалах інформацію про послуги автомобільного транспорту загального користування;
  • безкоштовно провозити з собою на автобусних маршрутах загального користування одну дитину дошкільного віку без надання їй окремого місця;
  • безкоштовно перевозити з собою на автобусних маршрутах загального користування ручну поклажу, а також відповідно до законодавства Про захист прав споживачів та правил перевезень користуватися іншими правами тощо.

Популярним видом громадського транспорту також є таксі. Пасажири мають право вибирати на свій розсуд будь-який автомобіль, який знаходиться на стоянці; вимагати від водія перевозити вас без підсадки інших пасажирів, а також найкоротшим шляхом.

Не варто забувати і про обов’язки самого пасажира. Вони повинні займати місце в транспорті, яке призначено в квитку, і зберігати його до кінця поїздки, щоб в разі необхідності, надати його контролеру.

Не варто забувати про ввічливість, і поступатися місцем людям з інвалідністю, громадянам похилого віку, і вагітним жінкам.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вмійте відстоювати свої права: що може дозволити собі пасажир у громадському транспорті