facebook

Чому щасливі пари завжди сплять окремо

Згідно одному з недавніх досліджень, майже 25% пар сплять на різних ліжках, а 10% — навіть в різних спальнях. Але це аж ніяк не пов’язано з проблемами у відносинах.

Навіть деякі експерти кажуть, що немає нічого краще, ніж спати роздільно з партнером. Один хропе, інший брикає, хтось кутається, а хтось включає кондиціонер — і все це заважає сну іншого.

Звичайно, спільний сон зміцнює емоційний зв’язок і близькість, але цього можна досягти не тільки під час сну. Ті, хто сплять окремо, можуть просто виділяти час для ранкових або вечірніх обіймів в ліжку.

Тому що важливіше всього — це хороший якісний сон. Якщо ви спите разом, тому що «так треба для відносин», але при цьому страшенно не висипаєтеся через особливості сну один одного, ви лише будете ще більше дратуватися, а не емоційно зближуватись.

Роздільний сон — це вибір кожного, а не ознака проблем у відносинах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ось кілька людей поділилися тим, чому вони вирішили спати роздільно і як це вплинуло на їх відносини:

«Ми обоє хочемо мати власний простір. Ми спали в різних кімнатах з самого початку. У мене безсоння і дуже чутливий сон, я можу прокинутися від найменшого шореху. Я лягаю, рано й встаю пізно, а він сидить допізна і встає рано. Нам зручніше спати роздільно. Так ми відпочиваємо, і це не заважає нам обніматися, коли ми не спимо».

«У мене безсоння, а він хропе як ведмідь. Зазвичай ми дивимося телевізор, а потім він йде спати в свою кімнату. Я ж лягаю, коли вийде. І він краще висипається, тому що я не штовхаю його постійно в бік».

«Ми спимо окремо всі 15 років нашого шлюбу. Особливо це стало корисно з народженням дітей, коли кожна хвилина сну і відпочинку дорогоцінна. Але вранці я заварюю каву і приходжу до нього в постіль».

«Останній рік ми спимо в різних кімнатах, і це приголомшливо! Наші відносини стали тільки міцніше, тому, що ми більше не сперечаємося, хто голосніше хропів і хто кого розбудив».

«У нас просто різні потреби. Моя спальня — це така дівчача печера: з ефірними маслами, зволожувачем повітря і матрацом з підігрівом. У нього більш спартанські умови. Але це не відбивається на наших відносинах. Навпаки, коли ми зустрічаємося на одній території, ми більш винахідливі. А поодинці спимо як немовлята».

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому щасливі пари завжди сплять окремо