facebook

Штраф 50 тисяч з конфіскацією авто: юрист нагадав, за що можна поплатитися. І як вам такі штрафи?

Юрист нагадав, за що українські водії можуть отримати штраф у розмірі 10 і більше тисяч гривень

Один з найактивніших українських юристів, які ведуть соціальні мережі на юридичну тематику, нагадав про нові штрафи та їх шалені суми.

Моргун виділив кілька з них. Наприклад, за перевищення швидкості від двадцяти до 50 км/год штраф – 340 гривень, а ось за перевищення понад 50 км/год необхідно виплатити немаленьку суму, в розмірі 1700 гривень.


Якщо ж водій створив аварійну ситуацію, йому потрібно буде сплатити штраф 3400 грн. Такий же штраф чекає українця, якщо він покинув місце аварії.

“За пошкодження інших транспортних засобів або дороги доведеться сплатити 1 190 грн. (дороги це як?) Управління без прав (якщо забув вдома) 425 грн, а якщо взагалі не маєш прав 3400 грн. Забрали права і зловили тебе за кермом штраф 20 400 грн з позбавленням права керувати до 5 років”, – написано в підписі до публікації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Українських водіїв також може наздогнати штраф у розмірі 17 тисяч гривень за водіння в нетверезому стані. Крім цього, ще й позбавлення водійських прав на рік. А якщо порушення повторне протягом року – 34 тисячі з позбавленням прав на три роки. Втретє з водія зажадають 51 тисячу з 10 роками без прав і з конфіскацією транспортного засобу.
“Відмова від огляду (здачі тесту) на алкоголь – штраф 40 800 грн. І як вам такі штрафи?”, – підсумував юрист.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф 50 тисяч з конфіскацією авто: юрист нагадав, за що можна поплатитися. І як вам такі штрафи?