facebook

З 30 березня, для приїжджих в Польщу змінюються правила карантину. Український тест не підійде

З 30 березня в Польщі змінюються загальні правила карантину, для прибулих в країну. Приїжджі з країн не Шенгенської зони, обов’язково мають пройти карантин.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на віцеміністра інфраструктури Польщі Марчіна Горала. Який, сьогодні 29 березня оголосив нові правила, щодо відбування карантину приїжджими.

Нововедення стосуються приїжджих в країну усіма видами транспорту (автомобіль, літак, автобус). А також громадян які прибудуть в Польщу з поза країн Шенгенської зони, так і з країн Шентгену.

Зміни для приїжджих з країн не Шенгенської зони:

Новоприбулому потрібно буде пройти 10-денний карантин.
Зроблені тести на Covid-19, в країні звідки прибула людина, не звільнятимуть від проходження карантину в Польщі.
Лише після скерування на карантин приїжджі можуть зробити тест на коронавірус вже в Польщі (ПЛР або антигенний) й у випадку негативного результату звільнитися з карантину.
Зміни для приїжджих з країн Шенгенської зони:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Приїжджі мають мати негативний результат тесту на COVID-19 (ПЛР або антигенний), який був виконаний не пізніше 48 годин до перетину кордону;
Якщо результат тесту негативний, тоді приїжджий в Польщу звільняється від відбування карантину.
Також, як повідомив речник польського уряду Пйотр Мюллер наголосив, що зберігаються винятки, які дозволяли приїжджим уникнути відбування карантину в Польщі. Наприклад, для водіїв-далекобійників чи осіб, які навчаються в Польщі. Проте, урядовець не уточнив, чи ці винятки й надалі стосуватимуться всіх приїжджих чи тепер тільки тих, хто прибуватиме з країн Шенгенської зони.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З 30 березня, для приїжджих в Польщу змінюються правила карантину. Український тест не підійде