facebook

До “червоної” зони наближаються нові регіони: повідомили, чи введуть в Україні локдаун

В Україні наразі потреби в локдауні немає, оскільки система охорони здоровʼя наразі справляється з кількістю хворих на коронавірус. Навіть за зростання до 24 тисяч інфікованих на добу лікарням вдасться справитися.

Про це заявив головний санітарний лікар, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко в ефірі “Свободи слова”, – передає ТСН.

За його словами, нині в Івано-Франківській та Закарпатській області ситуація з коронавірусом стабілізувалася. А от у Житомирській та Чернівецькій областях, як зауважив Ляшко, є проблеми і нині вкрай важливим є саме дотримання карантину. Тому влада вирішила створити комісію, яка перевірить дотримання обмежень в цих областях.

“З цифрами 24 тисячі і трошки більше ми проходимо без загальнодержавного карантину. Система охорони здоров’я зараз не така, як була у березні 2020 року. Ми говоримо, що ми не будемо запроваджувати жорстких карантинних обмежень, поки система охорони здоров’я не буде наближатися до колапсу”, – сказав він.

Ляшко додав, що нині 11 областей України в “червоній” зоні і наближаються до цього нові регіони. Утім, наразі система охорони здоровʼя наразі справляється з кількістю хворих на коронавірус.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Чи варто вводити загальнодержавний карантин, жорсткі протиепідемічні обмеження? Поки що система охорони здоровʼя справляється з навантаженням… Скільки ми не будемо ухвалювати “червоний” рівень епідемічної небезпеки на національному рівні, якщо його не будуть виконувати локально, то результату не буде”, – додав Ляшко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

До “червоної” зони наближаються нові регіони: повідомили, чи введуть в Україні локдаун