facebook

З 5 квітня Чехія змінює правила в’їзду в країну: деталі

Міністерство охорони здоров’я Чехії випустило нову постанову про епідеміологічні вимоги при в’їзді в країну. Воно прийшло на зміну старому, яке в середу, 31 березня скасував Празький міський суд.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на Міністерство охорони здоров’я Чехії.

Нагадаємо, суд визнав антиконституційним, те що потрібно робити негативний тест на коронавірус обов’язковою умовою для повернення громадян на батьківщину. МОЗ усунув цей недолік, краще обгрунтував нову постанову і скорегував правила.

З понеділка, 5 квітня, пред’явлення на чеському кордоні заздалегідь зробленого ПЛР-тесту буде обов’язково для всіх, хто повертається з країн з дуже високим ризиком інфікування коронавірусом (темно-червоний колір в системі «світлофор»). До них відносяться, наприклад, Великобританія, Італія, Франція, Росія, Україна, Білорусь, Грузія, Казахстан.

При поверненні з країн з високим і помірним ризиком (червоний і оранжевий кольори, наприклад, Німеччина, Словаччина) заздалегідь робити тест потрібно буде тільки в тому випадку, якщо мандрівник їде в громадському транспорті (літак, автобус, поїзд і т.д.). При поверненні на особистому транспорті (наприклад, автомобілі) тест для в’їзду не буде потрібно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Інфікований коронавірусом чоловік при перельоті може заразити в літаку 10-20 пасажирів, які потім продовжать розносити вірус. Тому вважаємо за необхідне, щоб люди проходили тест на коронавірус перед в’їздом на територію Чеської Республіки, тобто перед посадкою в громадський транспорт », – заявив міністр охорони здоров’я Ян Блатний.

За його словами, нове постанова не порушує конституційне право на повернення на батьківщину. У нього внесли пункт, що дозволяє громадянину повернутися до Чехії навіть якщо тест виявився позитивним, але тільки на особистому транспорті з подальшою самоізоляцією на 14 днів.

В іншому правила не змінилися. В’їзний формуляр і повторний ПЛР-тест не пізніше 5 днів після в’їзду залишаються обов’язковими.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З 5 квітня Чехія змінює правила в’їзду в країну: деталі