facebook

Стали відомі імена воїнів ЗСУ, загиблих на Донбасі. Фото

У зоні бойових дій на Донбасі 5 квітня загинули воїни Збройних сил України Владислав Мороз та Віктор Гелебрант.

На Донбасі загинули воїни ЗСУ

Про смерть Мороза повідомила пресслужба Монастирищенської міської громади Черкаської області. Відомо, що Героя вбив російський снайпер.

“Захищаючи честь і незалежність нашої держави на сході України, під час виконання бойового завдання загинув один із її синів – молодий, сильний духом, наш земляк Владислав Анатолійович Мороз. Загиблий житель села Халаїдове Монастирищенської громади проходив службу за контрактом”, – написали в некролозі.

У зоні ООС загинув Владислав Мороз із Черкащини

Міська влада уточнила, що 5 квітня внаслідок обстрілу позицій українських захисників воїн загинув від кульового снайперського поранення поблизу населеного пункту Спартак Ясинуватського району Донецької області. У хлопця залишились батьки та сестра.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Висловлюємо щирі співчуття близьким та рідним загиблого Героя. Це втрата, біль від якої неможливо заглушити”, – звернулася громада до родини Мороза.

Також у повідомленні наголосили, що про час і місце прощання з юним військовим буде повідомлено додатково.

Про загибель Мороза повідомила і пресслужба 72-ї ОМБр ЗСУ імені Чорних Запорожців у Facebook.

“Із сумом повідомляємо, що ввечері 5 квітня внаслідок підступного обстрілу російськими окупантами українських позицій неподалік Авдіївки від ворожої кулі обірвалося життя воїна 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців солдата Владислава Анатолійовича Мороза. Владу назавжди залишилось 23 роки. Наш побратим та відданий захисник віддав своє життя за Україну! Воїн поліг за наше з вами мирне життя. Вічна слава Герою!” – зазначили товариші.

Владислав Мороз загинув на сході

Заигнув воїн ЗСУ

Що стосується загибелі Гелебранта, то про неї повідомила пресслужба 92-ї ОМБр ЗСУ у Facebook. Побратими розповіли, що чоловікові було 49 років. У нього залишилися дружина і син.

У зоні ООС від смертельного поранення загинув Віктор Гелебрант

“Із пекучим болем мусимо повідомити про гірку втрату в наших лавах… Увечері 5 квітня рашистський кат вийшов на полювання: пострілом у голову зі стрілецької зброї було вбито нашого побратима молодшого сержанта Гелебранта Віктора Васильовича. Боєць перебував на бойовому чергуванні та був у засобах індивідуального захисту. На превеликий жаль, поранення виявилося несумісне з життям”, – написали представники бригади.

Як пише “Суспільне”, начальник регіонального відділу інформагентства Міноборони ArmiaInform у Харківській області Віталій Саранцев розповів, що Гелебрант проживав на території Краснокутської громади на Харківщині разом із родиною. Туди вже виїхали представники 92-ї бригади.

Віктор Гелебрант жив із родиною на Харківщині

А голова Краснокутської селищної громади Ірина Карабут зазначила, що загиблий був родом із заходу України. Він призвався до лав ЗСУ у 2015 році, а з 2018 року служив за контрактом.

“Він одружений. Його дружина працює у нас у бібліотеці. Є діти. Він родом із Західної України, там у нього батьки. Зараз рідні вирішують, де похоронять бійця”, – сказала Карабут.

Загинув Віктор Гелебрант

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стали відомі імена воїнів ЗСУ, загиблих на Донбасі. Фото