facebook

Штрафи по 20 і 40 тисяч грн стануть нормою: в Україні серйозно посилили покарання водіям

В Україні запровадили суворі покарання для водіїв-порушників


У разі вчинення певних порушень водіїв може очікувати накладення значних штрафів. Наприклад, за керування без посвідчення, повторно вчинене протягом одного року після позбавлення прав на керування транспортними засобами за рішенням суду, передбачено штраф у розмірі 40 800 гривень, пише “Дорожній адвокат”.

Раніше штрафні санкції за порушення цього правила становили 510 гривень, але це не зупиняло автовласників. Згодом штраф було збільшено до 20 400 гривень. Повторне порушення має ще більш серйозні наслідки, оскільки порушник може втратити право керувати автомобілем на 5-7 років.

Проте, якщо водій оскаржуватиме початкове рішення протягом 10 днів після першого порушення, то це відкладе виконання рішення до остаточного рішення суду. І тут інспектор немає права винести штрафне рішення за друге порушення.

Нагадаємо, у Верховній Раді мають намір посилити штрафи для водіїв. В Україні ведеться обговорення щодо необхідності посилення відповідальності водіїв за порушення дорожніх правил, особливо щодо порушень, внаслідок яких постраждали діти. Пропонується посилення покарання за такі ДТП.

За порушення, внаслідок яких постраждали діти, пропонується виписувати штрафи у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів українців, що на сьогодні становить близько 850 гривень. Крім того, призначення 20-40 годин громадських робіт також буде можливим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пояснювальна записка до законопроєкту вказує на те, що ДТП за участю дітей є однією з основних причин смерті та тяжких травм дітей віком від 5 до 14 років та молодих людей віком від 15 до 29 років.

Посилення відповідальності водіїв за такі порушення може значно знизити кількість подібних ДТП та врятувати життя багатьох дітей та молоді.

Загалом, пропозиція щодо підвищення штрафів за ДТП з постраждалими дітьми має підвищити обізнаність водіїв про необхідність дотримання правил дорожнього руху та дбайливо ставитись до пішоходів, зокрема до дітей.

Зрештою, це має призвести до зниження кількості випадків ДТП, як з постраждалими дітьми, так і в цілому.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штрафи по 20 і 40 тисяч грн стануть нормою: в Україні серйозно посилили покарання водіям