facebook

Вже наприкінці жовтня: українців попередили про масштабну зміну – має зробити кожен

Кожного року в Україні, як і в багатьох країнах Європи відбувається перехід на зимовий час. Цього року цей перехід відбудеться 29 жовтня.

Про це повідомляє портал Стіна.

Що означає це перехід на зимовий час – українці матимуть можливість у цей день спати на 1 годину довше. Так відбудеться, бо стрілки на годинниках будуть переводитись на 1 годину назад. Тобто, якщо було 4:00, то стане 3:00.

Плюсом є те, що мобільні телефони та інші гаджети зроблять цей перехід на новий час автоматично. А от старі мобільні телефони та механічні годинники доведеться перевести самостійно.

Відомо, що перехід на зимовий та літній час в нашій країні здійснюється вже майже 40 років. Зміна часу регулюється постановою Кабміна ще від 13 травня 1996 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо перехід на зимовий час відбувається наприкінці жовтня, то перехід на літній час – у в кінці березня.

Вперше такий розпорядок було введено у Великобританії. Там, ще в далекому 1908 році це запровадили задля розумного споживання електроенергіїї протягом доби.

Ще з 2021 року у Верховній Раді України періодичнорозглядається питання про відміну переведення годинників. Але законопроект так і не було жодного разу прийнято через те, що наша країна досить велика і неможливо східним і західним областям жити по одному часу весь рік.

Адже якщо жити тільки за зимовим часом, то на сході України світати буде вже о 3:00.

Якщо буде тільки літній час, то на заході буде світати близько 9:00 і на роботу чи в школу доведеться іти по темноті.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже наприкінці жовтня: українців попередили про масштабну зміну – має зробити кожен