facebook

Коронавірус сильно змінився — відома інфекціоністка назвала головні ознаки

Ольга Голубовська розповіла, що змінилося в клінічній картині COVID-19

Клінічна картина коронавірусної хвороби постійно змінюється. Про це розповіла головна позаштатна інфекціоністка МОЗ Ольга Голубовська в програмі “Народ проти” на каналі “Україна 24”.

“Я говорила ще в лютому, що ми зіткнулися з абсолютно іншою хворобою, це не та хвороба, яка була минулого року. Радикально змінилася клінічна картина. Стало довшим захворювання, яке не 2 тижні, як ми пацієнтам говорили, нічого подібного, зараз дуже довга хвороба, до місяця, довго люди залишаються киснезалежними. Все непередбачуване, часто бактеріальні ускладнення”, — сказала вона.

За словами лікарки, стали важко хворіти люди все молодшого віку.

“Захворювання “помолодшало “, 50+, а на сьогоднішній день, ймовірно, у зв’язку з приходом південноафриканського штаму, клінічна картина змінилася в черговий раз, і у хворих досить часто в порівнянні з попередніми періодами виникає ниркова недостатність. Стали хворіти діти, діти важко хворіють, перебувають на апаратах ШВЛ. Відкриваються нові стаціонари для дітей, цього не було ще тижнів зо три тому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Все це обумовлено новими штамами. Зараз вже відомо, що британський штам на 65% ускладнює захворювання. Позавчора ми в енний раз змінили протокол лікування”, — сказала вона.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Коронавірус сильно змінився — відома інфекціоністка назвала головні ознаки