facebook

«Червону» зону ввели на Харківщині та скасували на Прикарпатті

Державна комісія ТЕБ та НС встановила з 11 квітня червону зону епіднебезпеки на Харківщині та скасувала на Івано-Франківщині.

Як передає Укрінформ, про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов написав у Телеграмі.

“За результатами (засідання – ред.) Державна комісія вирішила: встановити з 00 години 00 хвилин 11 квітня 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Харківської області, та застосувати на території Харківської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки”, – написав Немчінов.

Він також зауважив, що комісія скасувала з 00 годин 00 хвилин 10 квітня 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Івано-Франківської області.

У свою чергу, головний санітарний лікар – заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив, що на Івано-Франківшині відмічається покращення ситуації в області, повідомляє Урядовий портал,

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Щотижнева кількість випадків зменшилась за останній місяць у три рази, за останній тиждень спад захворюваності – мінус 37%. Схожими темпами знизилась і кількість госпіталізацій: за останній місяць у 2 рази. Сьогодні Івано-Франківська область входить в п’ятірку регіонів з найкращою ситуацією за рівнем госпіталізації і за зайнятістю ресурсів медичної системи», – підкреслив він і додав, що, наприклад, завантаженість «ковідних» ліжок з киснем в регіоні зменшилась за останній тиждень з 63% до поточних 38%, а виявлення нових випадків фіксується на рівні 13%.

Ляшко також зауважив, що станом на ранок 9 квітня в області виконано всі передумови для виходу із червоного рівня епідемічної небезпеки. Таке покращення в області спричинене вчасно встановленими ефективними карантинними обмеженнями спочатку регіональною комісією, а потім Державною комісією ТЕБ та НС.

Від завтра в Івано-Франківській області діятимуть обмеження, встановленні для жовтого рівня епідемічної небезпеки. Водночас на засіданні Комісії наголосили, що органи місцевої влади повинні контролювати ситуацію, зокрема, неухильне дотримання всіх обмежувальних заходів, і в разі потреби їх посилювати, щоб не допустити збільшення захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров’я 9 квітня оновило розподіл карантинних зон. Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено у 19 областях та в Києві, на червоному рівні перебувають столиця та 12 областей: Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Хмельницька, Чернігівська та Чернівецька області.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«Червону» зону ввели на Харківщині та скасували на Прикарпатті