facebook

Як за три тижні Україна могла б вийти з пандемії: названа умова

Заступник голови МОЗу Віктор Ляшко розповів, як можна було б подолати пандемію коронавірусу в Україні

Останнім часом в Україні коронавірусна інфекція набирає обертів, тому в багатьох областях країни було введено посилений карантин. Але заступник голови Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко вважає, що Україна могла б за три тижні подолати пандемію, якби громадяни дотримувалися лише однієї умови.

В одному з інтерв’ю Ляшко, посилаючись на результати дослідження Центру по контролю і профілактиці захворювання в США (CDC) зазначив, що знизити приріст захворюваності коронавірусом і забезпечити “вихід із епідемії” допоможе масковий режим.

За словами заступника очільника МОЗу, якби всі українці відповідально ставилися до всіх запобіжних заходів і постійно ходили в масках, то пандемію можна було б подолати в країні за три тижні.

У зв’язку з цим Ляшко вкотре закликав усіх громадян стежити за гігієною і регулярно мити руки з водою й милом, обробляти їх антисептиком, уникати великого скупчення людей і носити маски. Крім того, він рекомендує українцям зробити щеплення від COVID-19.

Зазначимо, що станом на ранок 11 квітня в Україні було зафіксовано понад 12 тисяч нових випадків захворювання коронавірусом. Найбільше вірус “атакує” Харківську і Дніпропетровську області.

Нагадаємо, що голова Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов сподівається, що країні вдасться подолати коронавірусне захворювання до кінця 2021 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше видання “Коментарі” повідомляло, що через високу захворюваність на коронавірусну інфекцію в Україні продовжує діяти карантин, у зв’язку з яким постраждало багато ФОПів  і найманих працівників. Тому уряд вирішив відновити “карантинні” компенсації. Хто їх отримає, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як за три тижні Україна могла б вийти з пандемії: названа умова