facebook

Є дуже великий ризик: аналітик розповів, що буде з доларом

Експерт розповів, чому долар може помітно подорожчати

На курс долара в Україні може вплинути ситуація на Донбасі — про це розповів фінансовий аналітик Андрій Шевчишин у програмі “Зворотний зв’язок” на каналі “Україна 24”.

“Головний ризик — ескалація конфлікту на Донбасі. Це досить потужний фактор, який впливає на настрої не стільки внутрішніх учасників ринку, скільки нерезидентів. На сьогодні іноземні інвестори вклали в українські облігації понад 100 млрд грн. І ці інвестиції, якщо будуть реалізовані ризики бойових дій, почнуть витікати. Іноземні інвестори  забиратимуть свої гроші, в результаті чого буде дуже сильний попит на валюту, і це дуже масштабно може вдарити по гривні”, — сказав він.

Експерт озвучив прогноз, на скільки може подорожчати долар.

“У результаті цього курс може вийти за межі в тому числі 30 грн за долар. Але це найнегативніший сценарій, коли йдуть безумовні військові дії. Думаю, що наша влада знаходиться в політичному діалозі з інвесторами, європейськими кредиторами, партнерами для стабілізації ситуації. У результаті оптимістичний сценарій — до кінця липня ми можемо залишитися в межах 27,5-28,5”, — сказав Шевчишин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Є дуже великий ризик: аналітик розповів, що буде з доларом