facebook

Помилка лікарів ледь не згубила молоду жінку: “Мама в сльозах…”

Історія, яка змушує задуматися про своє здоров’я

Відомий український лікар гінеколог ігор Гринда розповівши історію одного прийому, який запам’ятався йому надовго.

Справа в тому, що перед Новим роком до нього звернулася 37-річна жінка. Їй поставили сумним діагнозом-пухлина яєчників.

Спочатку у неї почав боліти живіт, так тривало близько місяця, але вона вирішила не звертатися за допомогою. На роботі носила важкі ящики з овочами, і ситуація лише посилилася.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Коли стало нестерпно – вирішила звернутися все ж до гінеколога. Той заявив, що у неї пухлина яєчників, і відправив в онкоцентр, на ще один огляд. Там її оглянули, і навіть не обнадіяли – просто відправили додому вмирати зі словами – таке життя, все там будемо.

До столиці вона приїхала зі своєю мамою, вже ні на що не сподівалися. Живіт був збільшений, все ще періодично хворів, а аналізи показали знижений гемоглобін.

УЗД показало освіту, але, воно було дуже дивне. Була ймовірність, що жінку все ще можна було врятувати.

“Було вирішено провести діагностичну лапароскопію. Вставляємо інструмент, камеру. А тут таке. Аж завмер на частку секунди асистент дивиться круглими очима. Анестезіолог голосно засміявся, зі словами: – говорив, що вона здорова” – пише доктор у своїй публікації.

Як виявилося, це була стара гематома і розрив яєчника, кровотеча давним-давно зупинилося, і об’єм гематоми був приблизно 900 мілілітрів. Близько години проводили операцію. Мама була в сльозах.

На щастя, це був не рак, і історія закінчилася позитивно. Їх з мамою переконали в тому, що хвороба невиліковна, і потрібно готуватися до найгіршого.

Ця історія показує, що себе потрібно берегти, і вчасно звертатися до фахівців. Тоді таких проблем не буде.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Помилка лікарів ледь не згубила молоду жінку: “Мама в сльозах…”