facebook

Снєгірьов пояснив, чому вторгнення російських військ не буде

11 батальйонно-тактичних груп це приблизно 10 тисяч особового складу, – Снєгірьов про війська РФ біля кордонів

У своїй програмі «Політика навиворіт» Дмитро Снєгирьов, військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» прокоментував заяву головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака про ймовірне вторгнення російських військ. На його думку, загроза сумнівна і він аргументував це кількома факторами.

«Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони про накопичення контингенту вторгнення на кордоні з Україною, як мінімум, не підтверджується», – стверджує Снєгірьов. Окрім того, він згадує, що про сумнівність вторгнення заявляли вже і президент України, і віцепрем’єр, і силові структури.

ГІ «Права справа» ж зі свого боку опублікувала інформацію про те, що Міноборони називає різну кількість військ для нападу біля кордонів з Україною. Головне управління дало відповідь та пояснення: 1-ий і 2-ий армійські корпуси квазіутворень поповнились, а відтак і цифри змінились.

Наразі ж говориться про 11 батальйонно-тактичних груп на кордонах. «11 батальйонно-тактичних груп це приблизно 10 тисяч особового складу», – підраховує військовий експерт. Головне управління розвідки місцем зосередження армії РФ називає селище Клинці у Брянській області, кримський півострів та Воронезьку область.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За такого розкладу подій, вважає Снєгірьов, небезпеки немає: 10 тисяч військових на такій дистанції між собою не становлять загрози для територіальної цілісності держави. Він також нагадує, що ЗСУ – це 240 тисяч військових. З іншого боку, експерт висловлює здивування щодо заяви, яку зробила Державна прикордонна служба: якоїсь передислокації російських військ вони не зафіксували.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Снєгірьов пояснив, чому вторгнення російських військ не буде