facebook

Зеленський підписав указ про скасування обов’язкової атестації школярів

Зеленський підписав указ про скасування обов’язкового ЗНО

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про скасування обов’язкової державної підсумкової атестації для випускників 2021 року. Необхідність такого кроку парламентарії мотивували складною епідемічною ситуацією і необхідністю “убезпечити дітей” від ризику зараження коронавірусом, пише Ольга Чекіс, Дзеркало тижня.

“У зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації”, – йдеться в проєкті закону №5014 на сайті парламенту.

За випускниками залишається право здати ДПА добровільно, в тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Результати ЗНО знадобляться під час вступу до вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада прийняла законопроєкт про скасування обов’язкової державної підсумкової атестації для учнів 11 класу, які закінчують навчання в цьому році. Проєкт закону розглядався за скороченою процедурою, його підтримали 298 народних депутатів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Підтримати його парламенту рекомендував парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій. Однак на той час мова йшла тільки про скасування ДПА в форматі ЗНО для тих випускників, які не планують вступати до ВНЗ.

Прихильники прийнятого законопроєкту вказують на ризики проведення масових заходів під час епідемії коронавірусу. Противники вказують на те, що тогорічне ЗНО не вплинуло на зростання числа хворих на коронавірус, і додають: скасування ДПА негативно вплине на знання й мотивацію учнів до навчання, а вчителів – до роботи.

“Потрібно не ДПА скасовувати, а зосередитися на безпечному проведенні іспитів: кількість учнів у приміщеннях, відстань між ними, провітрювання приміщень, маски й антисептики”, – підкреслила секретарка комітету Наталія Піпа ( “Голос”).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський підписав указ про скасування обов’язкової атестації школярів