facebook

Доплати до пенсій в Україні: “слуга народу” розповіла, хто скільки отримає

За словами Євгенії Кравчук, є різні види підвищення пенсій

В Україні пенсіонерам, які старші за 75 років, запровадять щомісячні доплати до пенсій, також планують підвищити виплати ліквідаторам Чорнобильської аварії.

Про це розповіла в ефірі програми “Сьогодні Ввечері” на телеканалі “Україна 24” народна депутатка від “Слуги народу” Євгенія Кравчук.

“Є різні види підняття пенсій. Є доплати до пенсій за віком. Ще з минулого року пенсіонери, які старші за 80 років, отримують щомісяця доплату до пенсії – 500 грн. Цього року з 1 жовтня запроваджується щомісячна доплата для пенсіонерів, яким більш як 75 років – 400 грн, це додатково, попри пенсійні перерахунки. Також з 1 березня були вже перераховані пенсії й уже вищі виплати отримали практично всі пенсіонери, окрім спеціальних пенсій, бо вони розраховуються за іншою формулою. В середньому це підняття було на 300 грн”, – зазначила “слуга народу”.

Також Кравчук розповіла про спеціальні пенсії, “які дійсно варто підвищувати”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми прийняли закон, який стосується як мінімум 40 тис. пенсіонерів, які є ліквідаторами Чорнобильської аварії. Нарешті відновлюється справедливість, бо їм багато років не доплачували ці пенсії. Вони становитимуть, згідно з законом, приблизно 17 тис. грн, залежно від ступеня інвалідності тощо”, – сказала депутатка.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Доплати до пенсій в Україні: “слуга народу” розповіла, хто скільки отримає