facebook

Facebook масово видаляє акаунти українців

Facebook масово видаляє акаунти українців

Соціальна мережа видаляє акаунти, які поширюють неправдиву інформацію
У квітні Facebook Inc. видалила дев’ять нових спільнот, які намагалися ввести в оману користувачів платформи, включаючи майже 450 облікових записів з Палестини і окрему спільноту з майже 500 облікових записів з України. Про це пише Bloomberg.

Минулого місяця компанія видалила в цілому майже 1800 акаунтів у Facebook та Instagram в рамках своїх зусиль з блокування фейків, які найчастіше приховують користувачів, які прикидаються кимось іншим, щоб вплинути на громадську думку, або акаунти, які працюють разом для посилення повідомлень або політичних ідеологій.

Мережа в Палестині, націлена на користувачів в кількох країнах Близького Сходу, просувала ФАТХ, палестинську політичну партію, і критикувала Іран та інші політичні угруповання, ХАМАС і Хезболлу.

В Україні Facebook видалив понад 500 акаунтів Facebook та Instagram, пов’язаних з різними політиками, в тому числі з тими, хто був підданий санкціям Міністерства фінансів США за спроби вплинути на вибори в США. Мережі видавали себе за новинні організації, обмінюючись історіями, які підтримували політиків і їх політичні групи. Ці акаунти поширювали повідомлення українським користувачам Facebook, і компанія заявила, що була попереджена про мережу за наводкою Федерального бюро розслідувань.

Facebook минулого місяця також видалив групи з Перу, Мексики, Азербайджану та Центральноафриканської Республіки. Раніше “Коментарі” писали, що соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку матері російського опозиціонера Олексія Навального після того, як вона опублікувала гнівний запис про стан свого сина в колонії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Facebook масово видаляє акаунти українців