facebook

Лікар назвала хворобу, яка може бути наслідком коронавірусу

Лікар назвала хворобу, яка може бути наслідком коронавірусу

Український лікар-інфекціоніст Тетяна Логінова заявила, що у тих, хто перехворів на коронавірус, можуть початися грибкові інфекції. Про це медик сказала в ефірі телеканалу “Україна 24”.
Лікар пояснила ситуацію в Індії — там ті, хто перехворіли, скаржаться на появу так званого “чорного грибка”. За словами Логінової, люди використовували в лікуванні не тільки стероїди, а й антибіотики. Антибіотики, зазначає медик, можуть викликати дисбіоз організму.

“На тлі антибіотикотерапії плюс кортикостероїди, які пригнічують запальні процеси, також можуть прекрасно розвиватися ці грибкові інфекції”, — розповіла Логінова.

Лікар додала, що інфекція може вражати очі, носову порожнину і навіть легкі. За словами інфекціоніста, це дуже серйозна постковідная інфекція, яка затягує одужання після COVID-19. Таке наслідки коронавируса зажадає антимікотичного лікування спеціальними медикаментами.

Як додала Логінова, найчастіше в нашій країні медики фіксують у перехворілих дисбактеріози, викликані грибами Candida albicans і Aspergillus.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами лікаря, до інфекцій найбільш схильні люди з ослабленим імунітетом і вегани. Це пояснюється тим, що не формуються повноцінні антитіла. Медик закликала включати білки в раціон.

Як раніше повідомляв портал “Коментарі”, лікар спрогнозував, як може обернутися епідемія коронавируса в Україні влітку. На думку епідеміолога, Україна повинна посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Лікар переконаний, що більш вимогливим потрібно бути перш за все до чиновників і перших осіб держави.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар назвала хворобу, яка може бути наслідком коронавірусу