facebook

“Спали у бомбосховищі”: українка, яка лікує сина в Ізраїлі розповіла про обстріли

Минув майже рік, як 5-річному хлопчику Миколі Капелющаку з міста Дрогобич на Львівщині, поставили важкий діагноз. Медики діагностували в дитини гостру лімфобластну лейкемію. Для лікування хлопчика, батьки повезли його в одну із клінік Ізраїлю.

Про своє перебування в Ізраїлі виданню LMN розповіла мати 5-річного хлопчика.

Слід зауважити, що Миколка іде на поправку. Однак, минулий тиждень коли тривав ракетний обстріл Ізраїлю із Сектора Газа, був для українців напруженим.

“Миколка почуває себе добре, дякувати Богу. Їсть і бавиться. Чекаємо на заповітні слова. Та є ряд інших проблем. Вже кілька днів іде бомбардування Ізраїлю з боку Палестини. Ми проживаємо у місті Рамат-Ган, що за 20 хвилин їзди від Тель-Авіва. Два дні поспіль ХАМАС бомбардував центр країни. То з дітьми довелося спати у бомбосховищі. Під час обстрілів о другій ночі зривалися і ховалися з малими. Від вибуху аж вікна задзвеніли. На щастя, Ізраїль захищений «залізним куполом», тому ракети розривались в повітрі. Та все одно дуже страшно”, – розповідає Василина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також жінка ділиться що позаминула ніч була спокійною без обстрілів. Оскільки дітям потрібно добре висипатись, тому, у зв’язку з лікуванням, тому вкладають їх внизу.

“Тепер кладемо дітей спати внизу, аби під час обстрілів їх не підіймати. Дітки проходять лікування, тому їм потрібний міцний здоровий сон, а не додатковий стрес. Цієї ночі, думаємо, теж будемо спати у бомбосховищі. Зараз дивимося новини, чекаємо, що скаже розвідка. На даний час найбільше потерпіли міста на півдні країни – Сдерот і Ашкелон. Але ми теж постійно боїмося, живемо, як на пороховій бочці”, – додає Василина Капелющак.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Спали у бомбосховищі”: українка, яка лікує сина в Ізраїлі розповіла про обстріли