facebook

“Прокинувся у калюжі крові”: музикант, котрого побили копи, заявив, що нічого не знає про наркотики

У поліції переконують, що вони затримали музиканта через те, що той викинув згорток із ймовірно наркотиками. 

Розбили голову, пирскали в очевидців газом і забороняли їм знімати, те що відбувається. Сьогодні вночі у Києві спецпризначенці

У центрі Києва поліція побила та катувала художника: правоохоронці заявили, що “він сам впав і вдарився”
затримали музиканта і художника Дмитра Бугайчука. Він та його знайомі, які були поруч, обурені жорстокістю дій поліцейських, мовляв, чоловіка тривалий час тримали на асфальті в кайданках.

Столичний Поділ, близько опівночі. Поліцейські полку особливого призначення тримають на асфальті чоловіка, його знайомим та очевидцям намагаються не дати це знімати на відео. Вони світять ліхтарем та словесно забороняють. Далі – намагаються відтіснити, розпилюючи газ довкола себе.

“Я продивився відео – це не найприємніше і не найкраще моє відео звичайно”, – каже художник та музикант Дмитро Бугайчук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дмитро, або Мітя Бугайчук і є той чоловік, якого затримали уночі. Він художник та музикант. Розповідає, що йшов до репетиційної бази, біля неї зустрів колегу.

“Він сказав, що йде додому, ми попрощалися. Я почув шум гальм, побачив машину поліцейську”, – каже художник та музикант Дмитро Бугайчук.

Поліцейський наказав підійти перехожому до службового автомобіля.

“Запитав його, хто він такий і чому я мушу підходити до машини. Після цього він мене вдарив і я втратив свідомість. Прокинувся я в калюжі крові”, – каже Дмитро Бугайчук.

Спершу чоловік лежав на землі, згодом кілька годин стояв у кайданках біля стіни. У той час навколо зібрались і додаткові екіпажі копів і чимала група підтримки затриманого.

“Мені розбили ніс, я в масці, в бинтах, в крові. Я злякався того що мене можуть вбити”, – каже постраждалий.

У поліції Києва розповідають свою версію нічних подій.

“Під час патрулювання поліцейські помітили двох чоловіків, які коли побачили поліцейську машину почали втікати. Під час втечі чоловік викинув з кишені пакет”, – каже заступниця керівника відділу комунікації поліції Києва Юлія Гірдвіліс.

У пакеті, розповідають поліцейські, виявили речовину, яка нагадує наркотики. Це доправили на експертизу.

“Це був пакет із речовиною зеленого кольору ймовірно схожою на марихуану”, – додає Юлія Гірдвіліс.

Дмитро це заперечує, мовляв згорток біля себе побачив вже після того, як прийшов до тями

“Коли я встав, то я побачив калюжі крові і якийсь пакунок. Я не знаю, що це за пакунок, звідки він там взявся”, – каже Дмитро Бугайчук.

Чи не перевищили копи повноважень і під час затримання, і під час спілкування із юрбою? Поліцейський, який тримав затриманого, раніше вже втрапляв у конфлікти із перевіркою особистих речей та із застосуванням сили. У поліції кажуть – дії своїх колег цієї ночі перевірятимуть.

“Керівником столичного главку було призначене службове розслідування щодо правомірності дій правоохоронця на місці події”, – каже заступниця керівника відділу комунікації поліції Києва Юлія Гірдвіліс.

А разом із тим за фактом виявлення згортка, у якому ймовірно були наркотики, слідчі розпочали кримінальне провадження.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Прокинувся у калюжі крові”: музикант, котрого побили копи, заявив, що нічого не знає про наркотики