facebook

В Україні призначили міністра економіки

У Верховній Раді 293 голосами призначили главу податкової служби (ДПС) Олексія Любченка першим віцепрем’єром-міністром економіки України. Кандидатуру податківця запропонував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно з інформацією на сайті Ради, призначення відбулося під час позачергового засідання парламенту 20 травня. Найбільше голосів Любченко отримав від представників фракції «Слуга народу», водночас опозиційні депутати традиційно кадрові призначення в Кабміні не підтримали.

Олексій Любченко під час роботи в ДПС домігся перевиконання плану надходжень практично у всіх кварталах. Надходження до державного та місцевих бюджетів, а також з єдиного соціального внеску в минулому році зросли на 13,5%, а сальдо надходжень з податку на додану вартість збільшилося на 36,8%.

Індикативні показники податкових надходжень у 2020 році перевиконані на 49,2 млрд грн (+ 10,7%). У січні-лютому 2021-го при зростанні обсягів поставок товарів і послуг (база оподаткування ПДВ) на 10,3% в порівнянні з відповідним періодом минулого року сальдо надходжень по ПДВ збільшилася в 1,5 рази (з 17,8 млрд до 25, 8 млрд грн).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні призначили міністра економіки