facebook

Мобілізація скасовується: в Україні різко обмежили списки чоловіків, які через ТЦК відправлять до ЗСУ

Подробиці

У період дії воєнного стану в Україні чоловіків призовного віку можуть звільнити від мобілізації. Це правило розповсюджується на різні категорії осіб, зокрема працівників критично важливих підприємств, окремих держслужбовців і т. д.

Для підготовки цієї інформації використано постанови Кабінету Міністрів №76 та №520, закон 3633-IX, а також офіційні повідомлення прес-служб Міністерства стратегічних галузей та Міністерства економіки.

Про це повідомляє сайт РБК – Україна.

Відповідно до поточних правил, бронювати можна працівників, які працюють:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На підприємствах, установах і організаціях, що мають мобілізаційні завдання або виконують роботу для задоволення потреб Збройних Сил та інших військових формувань.

На підприємствах, установах і організаціях, які виробляють товари, виконують роботи або надають послуги, необхідні для потреб Збройних Сил.

На підприємствах, установах і організаціях, які мають критичне значення для економіки та забезпечення населення в особливий період.

Кількість осіб, які підлягають бронюванню, повинна становити 50% від загальної кількості військовозобов’язаних у підприємствах, установах і організаціях на момент складання списків. У випадку необхідності ця кількість може перевищувати 50%.

Підприємства паливно-енергетичного комплексу, затверджені Міненерго, не обмежуються в кількості броньованих осіб.

Щодо державних службовців, новий закон щодо мобілізації вносить зміни в умови їх бронювання. Так, представникам верховного керівництва, що очолюють обласні, районні та сільські ради, а також міські голови, залишається гарантоване право на бронювання.

Але тепер службовці категорій “Б” і “В” зможуть бути броньовані лише наполовину. Це означає, що керівники окремих відділів та підрозділів можуть бути викликані на військову службу. Це також стосується виконавчого персоналу в державних структурах.

Також під час мобілізації залишається можливість бронювання для представників державних органів, таких як поліція, антикорупційні та правоохоронні органи, служби безпеки, цивільного захисту, а також суддів і штатних співробітників державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація скасовується: в Україні різко обмежили списки чоловіків, які через ТЦК відправлять до ЗСУ