facebook

Грузія вимагає від України пояснень через чергові заяви Саакашвілі

Голова виконавчого комітету реформ при президенті України, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі назвав нинішній грузинський уряд повністю нелегітимним. У парламенті Грузії заявили, що Києву доведеться дати пояснення черговим “пропагандистським” висловлюванням Саакашвілі.

Про це повідомляє Грузія Online.

“Я вважаю, що уряд Грузії повністю нелегітимний. Я ні на секунду не визнаю його законність і ні на секунду не визнаю законність існуючої ситуації в Грузії. Це незаконна ситуація”, – заявив Саакашвілі.

Глава парламентського комітету з оборони і безпеки Грузії Іраклій Сесіашвілі заявив, що “чергова ганебна пропаганда Саакашвілі і його насичене брехнею заяву” нікого не здивували.

“Він є політичним злочинцем перед своєю країною і розшукується грузинським правосуддям, однак, це одна частина, і суспільство це добре бачить”, – сказав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Парламентарій зазначив, що, оскільки Саакашвілі представляє владу України, то його висловлювання про легітимність уряду Грузії не залишаться без реакції.

“За це спитається з України, оскільки український публічний службовець втручається у внутрішньополітичні питання Грузії, і зокрема, важко чути те, що публічний службовець України називає уряд Грузії нелегітимним. Зрозуміло, держава відреагує на це”, – заявив Сесіашвілі.

Нагадаємо, нещодавно Саакашвілі в Facebook зробив заяву щодо внутрішньої політики в Грузії. Він заявив, що не буде спокійно дивитися на знищення” Грузії і закликав грузинську опозицію об’єднатися на майбутніх виборах.

Раніше Саакашвілі послав “під три чорти” українців, які запитали його про конкретні справи.

7 травня президент України Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Нагадаємо, що усі судові рішення, винесені у Грузії, стосовно колишнього президента Грузії й ексголови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі, дійсні й на території України.

Також, прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія наголосив, що призначення Саакашвілі на високу посаду в Україні “категорично неприйнятно”, оскільки він засуджений у Грузії.

Крім того, голова фракції владної в Грузії партії “Грузинська мрія” Раті Іонатамішвілі не виключив ускладнення дипломатичних відносин з Україною в разі, якщо колишнього президента Грузії Міхаеїла Саакашвілі призначать віцепрем’єр-міністром українського уряду.

Раніше з’явилась інформація, що Міністерство закордонних справ Грузії відкликало свого посла з України.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Грузія вимагає від України пояснень через чергові заяви Саакашвілі