facebook

Вчений назвав найкраще поєднання вітамінів для профілактики COVID-19

Вчений назвав найкраще поєднання вітамінів для профілактики COVID-19

Для зменшення ризику захворювання COVID-19 у важкій формі слід приймати вітаміни C, D, а також мелатонін і цинк.

Свої рекомендації висловив італійський вчений, член науково-технічного комітету по коронавирусной інфекції при регіональному уряді Сицилії, професор медицини Сальваторе Коррал, передає РІА Новини.

Група вчених з Італії та Сан-Марино півроку аналізувала практично всі наявні зараз медичні публікацій про вплив на людину чотирьох нутрицевтиков – вітамінів С і D, мелатоніну і цинку. Висновки були опубліковані в міжнародному науковому журналі Nutrients.

Коррал заявив про позитивний ефект при щоденному прийомі 1-2-х грамів вітаміну С, який служить дієвим антиоксидантом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вітамін D, на думку вченого, можна приймати як щодня, так і один раз на місяць.

«Ми вважаємо оптимальним рішенням приймати 50000 МО (міжнародних одиниць) цієї речовини раз на місяць після прийому їжі», – уточнив Коррал.

Професор також порекомендував щовечора приймати від 6 до 10 міліграмів мелатоніну, проте нагадав, що мелатонін може викликати сонливість.

Що стосується цинку, його вчений порадив приймати по 50 міліграмів – імунній системи буде легше справлятися з вірусами.

«Цей мікроелемент має властивість поступово накопичуватися в організмі, тому після трьох місяців ми рекомендуємо знизити щоденну дозу до 25 міліграмів», – додав лікар, який очолює відділення для хворих COVID-19 в одному з медичних закладів Південної Італії в Палермо.

Коррал підкреслив, що мова йде про терапевтичне використанні цих речовин, які надають досить різноманітний вплив на людський організм.

Він уточнив, що приймати ці вітаміни потрібно тривалим курсом і в певному дозуванні, яка вище, ніж в популярних БАДах. При цьому, фрукти і овочі повноцінно не замінять прийом нутрицевтиків.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчений назвав найкраще поєднання вітамінів для профілактики COVID-19