facebook

Девід Хенссон: «Компанія − це не сім’я!»

Співавтор бестселера ReWork і засновник Basecamp Девід Хайнемайер Хенссон радить остерігатися роботодавців, які стверджують, що на роботі вони живуть дружно, як одна велика сім’я.

Кожного разу, коли керівники запевняють, що їхні підлеглі − як велика сім’я, будьте обережні. Це, найімовірніше, не означає, що вас будуть захищати від проблем і негараздів, або безкорисливо любити (так, як зазвичай в міцних сім’ях). Приготуйтесь до того, що жертвуватиме тільки одна сторона − ви.

Адже коли створюється модель сім’ї цілком логічно випливає висновок, що кожен повинен робити все, що потрібно цій сім’ї. Ви працюєте довгими ночами чи відмовляєтесь від заслуженого відпочинку не для того, щоб якомога швидше отримати підвищення або заробити більше грошей. Ні, зовсім ні! Ви робите це заради сім’ї. Такий відвертий емоційний заклик потрібен тільки тоді, коли керівник намагається змусити вас забути про свої раціональні інтереси.

Якщо ви націлені на те, аби ваша робоча атмосфера будувалася на ввічливості і доброті, або щоб у колективі кожен стояв горою один за одного, тоді зовсім не обов`язково прикидатися сім’єю. Можна просто виразити всі ці цінності у принципах, підходах до роботи і, найголовніше, в конкретних діях.

Окрім того, хіба у вас немає власної сім’ї або близьких друзів, які є ніби кровними родичами? Сучасний колектив − це не вулична шайка сиріт, які намагаються чогось досягти в цьому жорстокому світі. Спроба витіснити сім’ю, яка у вас вже є − це просто ще один спосіб поставити потреби компанії вище потреб вашої справжньої родини. Погодьтесь, це абсолютно безглузда затія.

Найкращі компанії не прикидаються сім’ями. Вони підтримують сім’ї. Вони стають союзниками сімей. Вони забезпечують здорову робочу атмосферу, і тому, коли працівники закривають свої ноутбуки у відведений час, вони залишаються найкращими чоловіками, дружинами, батьками, братами, сестрами і дітьми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Девід Хенссон: «Компанія − це не сім’я!»