facebook

Українських вчителів можуть зобов’язати вакцинуватися від COVID-19, – міністр освіти та науки

Українських освітян можуть зобов’язати вакцинуватися від COVID-19, – міністр освіти та науки

В Україні хочуть запровадити обов’язкову вакцинацію проти COVID-19 для освітян. Такий механізм уже пропрацьовується на рівні Кабміну.

Відповідну заяву в інтерв’ю “РБК-Україна” зробив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Водночас він нагадав, що поки від педагогів законодавчо не вимагають обов’язково прищеплюватися від коронавірусу.

Однак новація, яку підтримує уряд, додав чиновник, вкрай необхідна. Адже вчителі є потенційними носіями збудника хвороби, які перебувають в оточенні великої кількості дітей і колег.

“Діти менше хворіють, але вони теж є носіями. Треба подумати про те, що, можливо, потрібно в кваліфікаційну характеристику професії внести обов’язково або вакцинацію, або ПЛР-тест“, – сказав Шкарлет, додавши, що спершу в освітній сфері на вакцинацію погоджувалися 32% співробітників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Станом на зараз по школах і садочках у нас вже 250 тисяч працівників записані на вакцинацію, по установах вищої освіти і коледжах охочих понад 25 тисяч (в середньому по всіх установах – це більше 90% всіх співробітників). Точно знаю, що по Києву вже навіть почали ревакцинацію. Можливо, назва вакцини Pfizer дасть нам ще більший відсоток бажаючих”, – зазначив Шкарлет.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українських вчителів можуть зобов’язати вакцинуватися від COVID-19, – міністр освіти та науки