facebook

16-річна дівчина не втікала з «ДНР», а загубилася, – ЗМІ

16-річна дівчина не втікала з «ДНР», а загубилася, – ЗМІ

16-річна дівчина, яка перейшла через мінне поле з окупованої на підконтрольну Україні частину Донеччини, не втікала з так званої «ДНР», а загубилася.

Повертатися додому підліток не хоче через складні стосунки з бабусею. Про це розповіла журналісту LB.ua керівниця служби у справах дітей Наталія.

З дівчиною зараз працює психолог і працівники служби у справах дітей. За словами дитини, її мати померла від раку, а батько від іншої хвороби.

«З 2017 року вона на обліку під опікою «там». А про ставлення до України з нею поговорили відповідні органи», – розповіла керівниця служби у справах дітей Наталія.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Від спілкування з журналістами сама дівчина відмовляється. Вона зазначила, що почувається нормально, але переживає за те, що написали в поліції, бо «все зовсім не так».

Психологиня, яка працює з дівчиною, каже, що та вже починає сумувати за бабусею, але її не можуть відпустити до Горлівки, бо неповнолітня.

Нагадаємо, 27 травня вночі 16-річна дівчина з тимчасово окупованої Горлівки перейшла через мінне поле на підконтрольну Україні територію.

У поліції повідомили, що вона хоче проживати на території неокупованої України і має родичів у західній Україні.

Поки всі обставини з’ясовуються, неповнолітня перебуватиме під наглядом соцслужб і поліції у притулку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

16-річна дівчина не втікала з «ДНР», а загубилася, – ЗМІ