facebook

Не послухалися маму: в річці знайшли тіла двох 16-річних друзів

Не послухалися маму: в річці знайшли тіла двох 16-річних друзів

На Тернопільщині в річці потонули двоє підлітків. Хлопці вирушили на нічну риболовлю, але додому так і не повернулися. Односельці, поліція, нацгвардійці та рятувальники знайшли їхні тіла на дні лише через кілька днів.

Не послухалися маму

Відразу два села зараз у жалобі – Устечко і Литячі. 16-річні жителі цих населених пунктів Ігор Сюсяйло і Петро Харук ще в ніч із 10 на 11 червня вирішили піти на риболовлю.

“Мама Ігоря була проти того, щоб вони йшли на річку. Але син з другом не послухалися. Взяли сільський човен і попливли. Обидва не вміли плавати”, – зітхає Михайло, житель с. Устечко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Петра Харука залишилися батьки та дві старші сестри. Його мама напередодні трагедії виїхала до Польщі на заробітки. Однак їй довелося повернутися, щоб поховати сина. Петро та Ігор дружили, разом училися.

Човен міг перевернутися

У селі кажуть, що на нічну риболовлю у них ходять тільки рибалки зі стажем. Дністер хоч і не дуже небезпечний, але це річка широка, вона має підводні течії.

“Наступного ранку знайшли їхній човен приблизно за п’ять кілометрів від місця, де вони рибалили. Він був біля берега, перевернутий. Також на березі знайшли їхні куртки. Версія така, що, найімовірніше, хлопці перекинулися. Вода ще холодна, купатися не можна. вони не вміли плавати, були в одязі, ось і пішли на дно. Мабуть ще й злякалися, уявіть – у темряві посеред річки, навколо нічого не видно, кричи не кричи, нікого немає і допомоги чекати нізвідки”, – каже Михайло.

У вівторок, 15 червня в селі Литячі поховали Петра Харука.

У ГСЧС України повідомляють, що тільки з початку червня цього року у водоймах потонуло 40 осіб, із них вісім – це діти.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Не послухалися маму: в річці знайшли тіла двох 16-річних друзів