facebook

Названий небезпечний симптом коронавірусу, з яким треба терміново звертатися до лікаря

Названий небезпечний симптом коронавірусу, з яким треба терміново звертатися до лікаря

Українцям з COVID-19, які не можуть “збити” високу температуру, потрібно терміново звертатися за допомогою до лікарні.

Про це попередила завідувачка Центру терапії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Марта Сайко.

За її словами, якщо хворий пацієнт приймає нестероїдні, жарознижуючі медикаменти, проте температура не спадає, йому в терміновому порядку потрібно звертатися до свого сімейного лікаря.

“Тому що це ознака того, що йде ураження легень. І якщо з цим нічого не робити, то можуть бути великі пошкодження легеневої тканини і тоді людей госпіталізують у важкому стані. Бо пошкодження легеневої тканини призводить до того, що у хворих настає киснева недостатність. Тому ті, у кого температура зберігається більше 5 днів – звертайтеся до лікаря”, – пояснила Марта Сайко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім цього, завідувачка Центру терапією закликала хворих на COVID-19 українців не займатися самолікуванням і відмовитися від методів “народної медицини”.

Марта Сайко попередила, що люди, які лікуються самостійно, часто потім потрапляють до лікарень з тяжкими ускладненнями від COVID-19.

“Не займайтеся самолікуванням. Повинно бути базове лікування, призначене сімейним лікарем. Не йдіть до аптеки і не купуйте антибіотиків різних поколінь. Є протокол, за яким лікують COVID-19. Тому що люди, які лікуються самостійно, потім потрапляють до нас з різними ускладненнями”, – підсумувала лікар.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Названий небезпечний симптом коронавірусу, з яким треба терміново звертатися до лікаря