facebook

Лікар назвала найкорисніші овочі, фрукти та ягоду, які слід вживати літом

Лікар назвала найкорисніші овочі, фрукти та ягоду, які слід вживати літом

Літній період багатий на різноманітні овочі, фрукти та ягоди, однак не всі вони корисні у рівній мірі, а деякі з них не здатні забезпечити протягом літа необхідними поживними речовинами людський організм.

Про те, які саме овочі, фрукти та ягоди слід вживати влітку, щоб наситити організм поживними речовинами розповіла дієтолог Уляна Румянцева для Riamo.

Абрикоси та персики

За її словами у щоденний раціон влітку варто включити персики та абрикоси. Ці фрукти містять залізо, магній, мідь і калій, а також мають багато каротину і пектинів, що позитивно впливає на травлення, імунітет і стан шкіри. Крім того, абрикоси мають дуже багато антиоксидантів, які очищають наш організм від шкідливих речовин та токсинів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Кабачки та баклажани

Саме баклажани допомагають при лікуванні атеросклерозу та також сечовивідної системи. Вони багаті на кальцій, калій, магній, каротин, залізо. Кабачки стануть у пригоді всім, хто намагається позбутися токсинів. У них міститься фосфор, калій, кальцій. Баклажани також містять вітаміни РР, В, С.

Яблука та морква

Яблука, за словами дієтолога, містять дуже багато поживних речовин, необхідних нашому організму, клітковину та вітамін С. Морква багата на бета-каротини, які відповідають за наш зір, покращують стан печінки, серцево-судинної системи.

Виноград та малина

Споживання винограду приносить найбільше користі саме влітку. Виноград містить антиоксиданти, які відповідають за нашу красиву шкіру. Також їх містить малина. Крім того, у ній є вітамін С. Саме споживання малини є профілактикою для онкологічних утворень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар назвала найкорисніші овочі, фрукти та ягоду, які слід вживати літом