facebook

“Ми не визнаємо анексії Криму, це частина суверенної України”: Джонсон – про закиди Росії щодо Defender

Есмінець Defender королівського військово-морського флоту Великої Британії законно перебував у Чорному морі поблизу Криму. Влада Великої Британії не визнає анексію півострова Росією і розглядає маршрут свого судна як прохід в українських водах.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, передає “Це моя Україна”.

Джонсон відкинув закиди Росії, що британський уряд нібито озвучує неправду інформацію про інцидент, і підкреслив, що йдеться про захист свободи судноплавства.

Джонсон заявив, що есмінець Defender курсував через українські територіальні води та правильно вчинив, що обрав шлях біля окупованого Криму.

“Якщо ви хочете знати мою думку, я вважаю, що використання міжнародних вод було цілком доречним і, до речі, важливе зауваження – ми не визнаємо російську анексію Криму, це частина суверенної української території. Повністю правильним є те, що ми повинні відстоювати закон і добиватися свободи судноплавства у той спосіб, як ми зробили, – обрали найкоротший шлях між двома пунктами”, – зазначив британський прем’єр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прем’єр Британії додав, що у цій ситуації важливо “відстоювати наші цінності”.
“Це стосується демократії, прав людини, рівності, але також верховенства права і свободи судноплавства. Ми не визнаємо анексію Росією Криму. Вона була незаконною. Це українські води, і правильно було використовувати їх із пункту А у пункт Б”, – додав Джонсон.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Ми не визнаємо анексії Криму, це частина суверенної України”: Джонсон – про закиди Росії щодо Defender