facebook

Як не захворіти від кондиціонера: кілька простих порад

Як не захворіти від кондиціонера: кілька простих порад

Літні спекотні дні багато хто проводить сидячи в приміщенні з увімкненим кондиціонером. Однак не рідкі випадки, коли після перебування в охолодженій кімнаті люди раптом починають відчувати нездужання і інші симптоми, які вказують на застуду. Чому так відбувається і як правильно потрібно користуватися кондиціонером, щоб не захворіти?

Різке перемикання між високими і дуже низькими температурами викликає стрес для імунної системи і послаблює імунні клітини. Пот раптово остигає, а сухе повітря додатково подразнює слизові оболонки верхніх дихальних шляхів. Крім того, серцево-судинна система також знаходиться під навантаженням.

Щоб уникнути різких коливань температури, особливо в спекотні літні дні, кондиціонери не слід включати чи не на мінімум — різниця температур всередині і зовні не повинна перевищувати 6° C.

Також важливим правилом є регулювання горизонтальних і вертикальних жалюзів на кондиціонері. Потім повітря не повинно бути спрямовано на вас.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Разом з тим, є ще одна небезпека. Мікроорганізми, такі як бактерії і грибки, непомітно живуть в фільтрах і трубах систем кондиціонування повітря. Вони розмножуються і викидаються прямо в повітря, яке ми вдихаємо. Щоб цього уникнути, системи кондиціонування повинні проходити професійне обслуговування не рідше одного разу на рік.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як не захворіти від кондиціонера: кілька простих порад