facebook

Діти мають із задоволенням харчуватися в їдальні, а батьки – бути впевненими, що шкільне меню корисне для їхніх дітей, – Сергій Шкарлет

За словами міністра освіти, наразі головна мета – підвищити загальний середній рівень харчування в Україні.

ВУкраїні необхідно підвищити загальний середній рівень харчування, щоб діти залюбки харчувалися у шкільних їдальнях, а батьки були впевнені, що шкільне меню корисне для здоров’я їхніх дітей. На цьому наголосив міністр освіти Сергій Шкарлет під час відвідування Одеського НВК № 125, де ознайомився з організацією харчування в їдальні.

Реформа системи шкільного харчування стартувала за ініціативою Першої леді України Олени Зеленської. Наша спільна мета – підвищити загальний середній рівень харчування: від якості, поживності страв та безпечності харчових продуктів до ресурсного забезпечення шкіл. Тож маємо сприяти тому, щоб діти залюбки харчувалися в шкільних їдальнях, а батьки були впевнені, що шкільне меню корисне для здоров’я їхніх дітей, – зазначив Шкарлет.

У 2018 році було виконано капітальний ремонт будівлі комплексу, зокрема приміщення харчоблоку та їдальні, проведено благоустрій території, модернізовано спортивний стадіон.

Загальна вартість капітального ремонту з проведенням благоустрою становила понад 60 000 тисяч грн. Зокрема, харчоблок школи забезпечили необхідним технологічним обладнанням на суму 293,3 тисячі грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Станом на 1 липня 2021 року загальна кількість здобувачів освіти в Одеському НВК № 125 становить 834 особи, із них дошкільнят – 90, пільговиків – 34.

Коштами місцевого бюджету організовано харчування учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій та вихованців дошкільної ланки. Харчування здійснюється згідно з орієнтовним двотижневим меню, затвердженим Головним Управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області.

Крім того, у закладі започатковано «шведський стіл»: діти мають змогу самостійно обирати страви із запропонованого меню на день. Також опрацьовується питання організації безглютенового та безлактозного харчування для учнів 1-4 класів – наразі триває тендерна процедура щодо закупівлі послуг.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Діти мають із задоволенням харчуватися в їдальні, а батьки – бути впевненими, що шкільне меню корисне для їхніх дітей, – Сергій Шкарлет